Playstation Kiralama Paketlerimiz;
Kiralık Playstation4 ve Playstation5 paketinizle iyi eğlenceler dileriz.
Kiralık PS4 paketinizdeki playstation ile; avi, divx veya xvid uzantılı divx filmlerin çoğu izleniyor. Yapmanız gereken şey ise filmi flash belleğe atıp belleği PS4’e taktıktan sonra video menüsünde USB Device seçeneğinin üzerine gelip üçgen tuşuna basmak ve display all demek.
Bu sayede belleğin içindeki klasörleri vs kontrol edebilirsiniz. Eğer film olması gereken yerde görünmüyorsa desteklenmeyen bir formattadır. USB bellek de şart değil. Benzer şekilde DVD’de kayıtlı divx filmi de oynatabilirsiniz. PS 4 kiralama yaptığınızda kiralık PS 4 paketinizi film seyretmek amacıyla da kullanabilirsiniz.
Eğer DVD izleyecekseniz yine sözünü ettiğim Video menüsünde taktığınız diskin tanındığını göreceksiniz. Oradaki disk simgesine girmeniz yeterli. Her türlü DVD filmi tanır. Kiralık PS 4 paketinizi oyun için kullanacağınız gibi DVD filmi de izleyebilirsiniz.
Playstation 4 platformunda diğer platformlarda bulunmayan üst düzey aksiyon oyunları, macera oyunları, FPS oyunları, spor oyunları yarış oyunları ve hatta ailece büyük bir keyifle oynanabilecek oyunlar mevcuttur. Playstation 4 kiralama yaparken size istediğiniz oyunlardan oluşan kiralık PS 4 paketinizi hazırlayıp evinize kuracağız.
Ailenize ve sevdiklerinize alabileceğiniz en iyi hediyelerden biri Playstation 4 konsolu ve oyunlarını kiralamaktır.
PS4 sadece bir oyun konsolu değil aynı zamanda Blu-ray 3D uygulamalarını destekleyen teknoloji harikası bir Blu-ray oynatıcıdır. PS4 kiralama yapan firmalar size bu imkanları sağlayabiliyorlar mı? PS 4 kiralama yapan şirketler size bu teknolojiyi sunabiliyorlar mı? Playstation4 kiralayan şirketler sizin taleplerinizi karşılayabiliyorlar mı? Playstation kiralayan firmalar sizin için mi varlar? Bütün bu soruların cevabı bizde: evet…
Nedir bu Playstation4?
Sony’nin 15 Kasım 2013 tarihinde Amerika’da 29 Kasım 2013 tarihinde Avrupa’da resmi olarak tanıtımını gerçekleştirmiş olduğu Sony PlayStation 4 oyun konsolunu melankoli ile hatırlayacaklardır. Yine de bunu nostalji olarak değerlendirmemek gerek. İnceleme altına almamız için Sony PlayStation 4 oyun konsolunun son derece mantıklı özellikleri bulunuyor.
Sony PS4’ün, dijital fotoğrafları geniş ekranda bir albüm şeklinde görüntüleme olanağı sağlayan dahili kart okuyucu özellikleri var. Sadece bu amaçla kullanılmak üzere satın alındığında PlayStation 4’ün çok pahalı bir cihaz olacağını bizler de kabul ediyoruz. Ancak cihazın dijital fotoğrafları görüntüleme tarzının dost ve akraba çevrelerinde büyük beğeni topladığına tanık olduk. Bu yüzden Sonu Playstation 4 sadece bir oyun konsolu değil ileri teknoloji içeren bir medya merkezi olarak değerlendirilmesi gereken bir ürün!
PlayStation 4 önceki bölümlerde de bahsettiğimiz gibi dijital fotoğraf albümü olarak da kullanılabiliyor. PlayStation 4’ün menüsü aracılığı bu özellik devreye sokularak PS4’ün sabit diskine kaydedilmiş olan dijital fotoğraflar ekranda görüntülenebiliyor.
Eğer cihazın sabit diskinde fotoğraf yoksa veya başka ortamdaki fotoğrafları görüntülemek istiyorsanız bunu cihaza bir bellek kartı, DVD, CD-ROM, USB bellek, dijital fotoğraf makinesi veya harici bir USB sabit disk takarak ve ardından dosyaları yükleyerek gerçekleştirebiliyorsunuz. Görüntü dosyaları cihazın sabit diskine aktarıldıktan sonra slayt şov olarak görüntülenebiliyor. Bu opsiyon sayesinde fotoğraflarınızın bir kolajı oluşturuluyor ve bu bilgiler fotoğraf dosyasına çekim tarihinde olduğu gibi ilişkilendiriliyor.
Bir süredir Sony’nin yeni konsolu Playstation ile ilgili büyük bir heyecan dalgası oluşmuş durumda. Bu heyecan dalgasının oluşmasında elbette Sony’nin etkeni var ancak ürüne ilgi gösteren kullanıcı kitlesinin de payını göz ardı etmemek gerek. Ve açıkçası oluşan bu ilginin mantıksız olduğunu söylemek de doğru olmaz. Burada üzerinde çok ciddi yatırımların yapıldığı son derece yüksek kalitede bir cihazdan söz ediyoruz.
Sony PlayStation 4 önümüzdeki on yılın beklentilerine yönelik olarak geliştirilmiş bir ürün; ve cihazın şu anda bize sunduğu özellikler de ileride sunacaklarını ifade etmeye yetersiz kalıyor diyebiliriz. PS4’ün sunduklarına farklı türdeki kullanıcı kesimlerinin ilgi duyduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şu an için cihazın oyun deneyimi ile ilgili özellikleri ön plana çıkıyor gibi görünse de PS4’ün Blu Ray özelliği film severler açısından çok ilgi çekici fonksiyon.
Bugün itibariyle bir Blu Ray oynatıcı cihaz PS4 oyun konsolundan en az iki kat daha pahalı bir fiyat etiketine sahip. Bunun yanı sıra, dijital fotoğrafların izlenebilmesi gibi fonksiyonların, Sony’nin hesaba bile katmadığı tüketici kesimlerinin ilgisini çekecek türden fonksiyonlar olduğunu söylemek olanaklı…
Sony PlayStation 4 – Tasarım
PS4’ün kutusunu eline ilk defa alan kullanıcıların dikkatini çeken ilk nokta ürünün ağırlığı oluyor. Yaklaşık 5 kilogram ağırlığı ile ürünün hafif olmadığı görülüyor. Hafif kelimesini hem mecazi ve hem de gerçek anlamda kullanmak mümkün. Çünkü PlayStation 4 harika bir cihaz. Siyah gövde rengine sahip PS4 konsol göze hoş gelen tasarımı ile oturma odanıza yakışacak bir ürün. Bu cihaza sahip olmak için teknoloji düşkünü olmanıza da gerek yok; PlayStation 4’ün ne tür bir ürün olduğuna dair hiçbir fikri olmayan kişiler dahi cihazın hoş görünümünü ve tasarımını seveceklerdir. 32.5 x 9.8 x 27.4mm boyutlarına sahip olan PS4 oldukça alçakgönüllü bir yer kaplıyor. PS4’ün üzerinde bulunan dikkate değer bağlantı noktaları da akılcı tasarımı sayesinde neredeyse zorlukla fark edilebiliyor.
Sony PlayStation 4 – Bağlantılar
Sony PS4’ün paketinden standart olarak güç kablosu, USB kablosu, Ethernet kablosu, AV adaptörü ve AV kablosu çıkıyor. Cihazın paketinde bir HDMI kablosu olmaması hakkında çok yazılıp söylendi ve biz de bu konuda sadece bunun üzücü bir nokta olduğunu belirtmekle yetiniyoruz. Cihazla birlikte dokümanların yanı sıra PS4’e kumanda etmeye yarayan bir SIXAXIS kablosuz bağlantılı kontrol birimi de geliyor. PlayStation 4 oyun konsolunun sadece Blu Ray oynatıcısı ile ilgilenen kullanıcı kesimi opsiyonel olarak bir Blu Ray uzaktan kumanda cihazı da satın alabilirler. Oyuna düşkün olmayan kullanıcıların ise konsolun SIXAXIS kumanda birimini kullanmaya alışmaları için bir süre pratik yapmaları gerekecektir. Kablosuz bağlantıya sahip kumanda biriminin PS4 oyun konsolu tarafından tanınması ve işlemlerin kablosuz olarak yapılabilmesi için cihaza fiziksel olarak bağlanması gerekiyor.
Sony PlayStation 4 – Ön yüz
Sony PlayStation 4’ün ön yüzüne üst yukarıdan bakıldığında cihazın iki kısma ayrıldığı görülüyor. Sağ tarafta Blu Ray oynatıcı ve sol tarafta ise bir kapakla örtülü çeşitli tipte dahili bellek kartı yuvaları yer alıyor. Cihazın desteklediği bellek kartı tipleri şöyle: CompactFlash tip I & II, Microdrive, Secure Digital, miniSD, Memory Stick ve Memory Stick PRO Duo. SDHC (SD High Capacity) bellek kartı desteğinin olmamasını ilginç bulduk, sanırız firma bu konuda bir güncelleme yayınlayacaktır. Ön yüzün sol kısmının alt tarafında dört adet USB 2.0 Hi-Speed bağlantı girişi ve bunların hemen yanında da sabit disk ile WLAN bağlantı durumlarını gösteren iki adet LED bulunuyor.
Sony PlayStation 4 – Arka yüz
PlayStation 4 oyun konsolunun arka yüzü dört adet arayüz bağlantı girişi, adaptör girişi ve cihazın açma kapama düğmesi konumlandırılmış. Arayüz girişlerinden ilki cihazın kalitesini de gösteren HDMI bağlantı noktası. Bunun yanında LAN girişi, bir (optik) dijital çıkış ve AV çoklu çıkış yer alıyor. Bağlantı noktalarının altında yer alan havalandırma kesitleri Sony PS4’ün ısınma konusunda sıkıntı yaşamamasını sağlıyor. PS4 oyun konsolu dikey veya yatay olarak kullanılabiliyor.
Sony PlayStation 4 – SIXAXIS
PS4 oyun konsolunun SIXAXIS olarak adlandırılan kablosuz bağlantı özelliğine sahip bir kumanda birimi bulunuyor. SIXAXIS, üzerinde oyun oynarken kullanılan çok sayıda buton bulunan bir kumanda birimi. Aynı zamanda bu kontrol birimi ile cihazın sanal klavyesi ve Blu Ray ile oynatılan video görüntülerle ilgili menü de kullanılabiliyor. Bu kontrol birimini verimli bir şekilde kullanabilmek için yapısına alışmak gerekiyor. Özellikle daha önce bu tür bir birimle karşılaşmamış olan kullanıcıların bir süre pratik deneyim kazanmaları gerekiyor.
Sony PlayStation 4 – Kurulum
Sony PlayStation 4 HD (High Definition) ve SD (Standart Definition) olmak üzere iki farklı görüntü çözünürlüğü sunuyor. HD uyumlu veya Full HD LCD ekrana sahip olan kullanıcılar HDMI kablosu ile bağlantıyı gerçekleştirebiliyorlar. Bu durumda PS4 en yüksek HD çözünürlüğünü otomatik olarak ayarlıyor. Bu seçenekler arasında 1080p (16:9), 1080i (16:9) ve 720p (16:9) yer alıyor. Standart çözünürlük seçenekleri ise 576p (16:9 / 4:3) veya 576i (16:9 / 4:3). Bu seçeneklerde “i” eki Interlace’i “p” eki ise Progressive’i ifade ediyor. Bu ikisinden ise daha yüksek görüntü kalitesi ile ekranda en az titreşimi sağladığından dolayı Progressive tercih ediliyor.
Sony PlayStation 4 – USB bağlantılar
Sony PS4 oyun konsoluna USB Mass Storage Class uyumuna sahip olan harici USB cihazlar da bağlanabiliyor. Bu cihazlar PS4’e bağlandığı zaman ekranda hemen beliriyorlar ve içerikleri kontrol ediliyor. Oynatılabilen veya gösterilebilen dosya formatları arasında diğerleri ile birlikte ATRAC, MP3, AAC, JPEG ve MPEG-4 yer alıyor. Bazı durumlarda bağlanan cihazın içerisinde daha çok sayıda dosya olduğu halde bunlardan sadece bir tanesinin ekranda gösterildiği oluyor. Bu gibi durumlarda menüden “show all” (Hepsini Göster) seçeneği seçerek USB cihazda bulunan tüm dosyaların ekranda gösterilmesini sağlayabiliyorsunuz.
Sony PlayStation 4 – Sabit Disk
Sony PS4, Dünya’da şimdilik sadece 500 GB. ve 1 TB. sabit disk seçeneği ile piyasada olacak. Cihazın sabit diski verilerin depolanmasına yarıyor. Örneğin USB bağlantısı ile dosyalarınızı PS4’ün sabit diskine aktarabiliyorsunuz. Bunu yanı sıra sabit diski Sony Network ile indirilen dosyaların depolanmasında da kullanabiliyorsunuz. Sony PlayStation 4 gerçek anlamda bir çoklu ortam konsolu. Aslında ‘oyun konsolu’ ibaresi bu cihazı tam olarak anlatmaya yeterli değil, hiç şüphesiz Sony ilerleyen zamanlarda farklı kampanyalarla bu konuyu daha net bir şekilde ifade edecektir.
PlayStation 4 – Güncellemeler
Internet bağlantısının sürekliliği ve yeni güncellemeler sayesinde Sony PS4 çok daha fonksiyonel olma özelliğine sahip bir ürün. Örneğin en son güncellemelerden bir tanesi ile mevcut DVD koleksiyonunuzu HD kalitesine yükseltebiliyorsunuz. Buna ek olarak uyumlu PlayStation ve PlayStation 2 oyunlar da bu versiyona yükseltilebiliyor. Şu an için bu özellik sadece yeni nesil DVD oynatıcılarda bulunuyor. PS4’ün güncellemeleri son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlem için ekranda beliren komutları uygulamanız yeterli oluyor.
PlayStation 4 – Streaming video
Remote Play fonksiyonu sayesinde mevcut fotoğrafların bir PSP üzerinde görüntülenmesi de olanaklı hale geliyor. Cihazın en son güncellemesi, bu fonksiyonun Playstation internet üzerinden görüntüleri canlı olarak izlemeye olanak tanımasını sağlıyor. Çevresinde kablosuz bağlantı olanağı mevcut ise PSP ile Sony PlayStation 4’ün sabit diskindeki içeriğe ulaşabiliyorsunuz. Böylece nerede olursanız olun PSP üzerinden fotoğrafları görüntüleyebiliyor, video görüntüleri izleyebiliyor veya müzik dosyalarını dinleyebiliyorsunuz. Bunun için sistem yazılımının versiyon 6.72 ve yukarısına gerek duyuluyor.
Playstation Kiralama Paketlerimiz için hemen iletişime geçin.